Huawei Çerez ve Benzeri Teknolojileri Nasıl Kullanır

Son güncelleme: Ağustos 2023

Bu internet sitesi, Saray Mahallesi Ahmet Tevfik İleri Cad. Onur Ofis Park Is Merkezi Sit. A1 Blok Apt. No: 10 B / 1 Ümraniye / İstanbul, Türkiye adresinde kayıtlı Huawei Telekomünikasyon Dış Ticaret Ltd. Sti., (bundan böyle "Huawei", "biz", "bizi", veya "bizim" olarak anılacaktır) tarafından işletilmektedir. Huawei, bu internet sitesinde çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz bakımından veri sorumlusu olarak hareket etmektedir.

Çerez ve Benzeri Teknolojiler Nelerdir?

Çerez, bir web sunucusu tarafından bir bilgisayar ve mobil cihazda saklanan bir metin dosyasıdır ve çerezin içeriği yalnızca çerezi oluşturan sunucu tarafından alınabilir ve okunabilir. Çerezler tarayıcıya veya kullandığınız mobil uygulamaya özgüdür. Çerezdeki metin genellikle tanımlayıcılar, site adları ile bazı sayı ve karakterlerden oluşur.

Çerezlerle benzer şekilde yerel paylaşılan nesneler (ayrıca “Flaş çerezler” olarak da adlandırılır) ve HTML 5 yerel depolama birimi de cihazınıza bilgi depolar, etkinlikleriniz ve tercihleriniz ile ilişkili bazı bilgileri kaydedebilir.

Çerezlere ek olarak bu web sitesinde ayrıca web işaretçileri (web beacons) ve piksel etiketleri de kullanılmaktadır. Web işaretçisi genellikle web sitesine veya e-postalara göz attığınızda cihazınızdaki çerezlerin tanımlanmasını sağlayan ve web sitesine ya da e-postaya gömülü bir elektronik grafik görseldir. Piksel etiketleri, e-postaları size okunabilir bir şekilde göndermemizi ve bir e-postayı açıp açmadığınızı anlamamızı sağlar. Örneğin, Huawei'den bir e-posta aldığınızda bu e-postada sizi Huawei web sayfalarından birine yönlendiren, tıklayarak açabileceğiniz bir adres yer alabilir. Bağlantıya tıkladığınızda, ürünlerimize veya servislerimize yönelik tercihlerinizi öğrenmemize ve müşteri hizmetlerimizi iyileştirmemize yardımcı olmak amacıyla ziyaretiniz Huawei tarafından izlenir. E-postalar aracılığıyla takip edilmek istemiyorsanız e-posta aboneliğinizi iptal edebilirsiniz. Piksel etiketleri kişisel verilerinizi toplamaz ve yeni bir çerez dosyası oluşturmaz.

Web sitemizde kullanılan çerezler hakkında detaylı bilgiyi Çerez Ayarlarında veya aşağıdaki Çerez Listesinde bulabilirsiniz. Ayrıca, her çerez dosyası için saklama süresini de buradan kontrol edebilirsiniz. Çerez Ayarlarında veya Çerez Listesinde reklam, analitik veya zorunlu çerez kategorileri yoksa, web sitesinin bu çerezleri kullanmadığı anlamına gelir.

Huawei bu web sitesinde aşağıda açıklanan çerez türlerini kullanmaktadır:

Çerez Adı
Amaç Saklama Süresi Kaynak
Zorunlu Çerezler
hwsso_uniportal, uid, hwssotinter3, sid, hwssotinter, logFlag, authmethod, sip, usertype, accountid, wwwusertype, hwssot, hwsso_login, hwssot3, suid, login_logFlag, login_sid, login_uid, accessToken, expiresIn, refreshToken, idss_cid Bu çerezler, Huawei hesabına giriş yapması gereken kullanıcılar için kullanılır. Oturum süresince Huawei ID
.ASPXAUTH, ASP.NET_SessionId Bu çerezler, oturumunuzu sunucuya bağlamak için ve oturum boyunca gerekli olan diğer dahili işlemler için benzersiz bir kimlik atar. Oturum süresince
Huawei
solar#lang, lang Bu çerezler, size ilgili içeriği ve hizmeti tercihinize göre sunabilmemiz için dil tercihiniz için kullanılır. Oturum süresince
_HW_hid Bu çerez Huawei Cloud WAF tarafından oluşturulur ve ağ güvenliğini korur. Oturum süresince
utag_main Bu çerez, sitemiz tarafından Tealium iQ Etiket Yönetim Sistemi aracılığıyla her bir sayfamızdaki etiketleri yönetmek için kullanılır. https://tealium.com/privacy-notice/ 1 yıl Tealium
CONSENTMGR Bu çerez, web sitemizin çerez politikası başlığını görüntülemek için kullanılır.
180 gün
Analiz Çerezleri
source_parameter Bu çerez, size kişiselleştirilmiş içerik sağlamak için hangi kanaldan geldiğinizi anlamamıza yardımcı olur.
2 saat Huawei
_ga Bu çerezler kullanıcıların benzersiz oturum kimliğini tanımlamak için kullanılır. 2 yıl 
Google Analytics
_gid 1 gün
_gat Bu çerez, isteklerin ne sıklıkla geleceğini ayarlamak için kullanılır.
1 dakika


Zorunlu Çerezler

Zorunlu çerezler nelerdir ve bunları reddedebilir miyim?

Bu çerezler web sitesinin çalışması için gereklidir ve sitenin kullanımını etkilemeden kapatılamazlar. Bu çerezler genelde yalnızca sitede form doldurma veya çerez tercihlerinizi ayarlama gibi belirli işlemlerinize karşılık olarak ayarlanır. Bu çerezler, sitenin düzgün çalışmasının hem sizin hem de bizim meşru menfaatimize uygun olduğuna inandığımız için kullanılmaktadır. Tarayıcınızı bu çerezleri engelleyecek veya bunlar konusunda sizi uyaracak şekilde ayarlayabilirsiniz ancak web sitesinin bazı kısımları bu çerezler olmadan çalışmayacaktır. Tarayıcınızı nasıl bu çerezleri engelleyecek veya bunlar konusunda sizi uyaracak şekilde ayarlayacağınızı öğrenmek için Internet Explorer > Google Chrome > Mozilla Firefox > Safari > Opera içeriklerine bakabilirsiniz. 

Zorunlu çerezleri neden kullanıyoruz?

Zorunlu çerezleri genelde web sitesinin belirli bir işlevinin yerine getirilmesi için kullanıyoruz; örneğin, site içi arama işlevini kullandığınızda arama sonuçları saklanır, böylece arama sonuçları bağlantısına tıklarsanız saklanan arama sonuçlarına geri dönebilirsiniz.

Zorunlu çerezler hangi verileri toplar ve kullanır?

Zorunlu çerezler web sitesinin sizi, aynı anda web sitesinde bulunan tüm diğer ziyaretçilerden ayrı bireysel bir ziyaretçi olarak ayırt etmesini mümkün kılan bir kimlik kodu içerebilir. Bu türdeki benzersiz kimlik kodları, dahili aramayı kullanmak gibi talep ettiğiniz işlevleri etkinleştirmek amacıyla açılan sunucu oturumunu devam ettirmek için kullanılır.

Bu verileri ne kadar süreyle saklarız?

Zorunlu çerezler genelde oturum çerezleridir ve yalnızca web sitesini ziyaretiniz süresince verileri saklar, ancak bazen çerezleri çerez izni ile ilgili seçimlerinizi kaydetmek için kullanırız, bu durumda veriler daha uzun süre saklanır.

Kişisel verilerinizi nasıl koruyoruz?

Kişisel verilerinizin güvenliğinden emin olmak için kişisel verilerinizi yetkisiz erişime, ifşa edilmesine, kullanılmasına, değiştirilmesine veya kaybolmasına karşı korumak amacıyla şifreleme teknolojilerinin kullanımı dahil olmak üzere uygun teknik ve idari güvenlik önlemleri uygulanmaktadır.

Huawei AEA dışına aktarılan AB kişisel verilerini korumak için yürürlükteki yasal gerekliliklere uymaktadır. Grup şirketlerimiz dahilinde ve üçüncü taraf tedarikçilerle kişisel verileri paylaşmak amacıyla AB veri koruma yasasının doğrudan geçerli olmadığı yerlerde bile kişisel verileriniz için eş düzeyde veri korumanın geçerli olmasını sağlamak için AB standart sözleşme maddeleri imzalanmıştır. AB SSM’lerinin bir nüshasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Türkiye’deki ilgili kişilerin kişisel verilerini, Türkiye dışında bulunan üçüncü taraflara aktarmamız durumunda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“6698 sayılı Kanun”) uygunluk sağlanmaktadır.

Çerez Kullanımının Yöntemleri ve Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz, web sitemiz tarafından çerezler aracılığıyla otomatik yöntemlerle toplanmaktadır. Çerezler aracılığıyla kişisel verileriniz işlenirken 6698 sayılı Kanun’un 5. maddesinde sayılan hukuki sebeplerden, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması ve veri işlemenin meşru menfaatimiz için zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılmaktadır. Öte yandan, belirli çerezlerin kullanımı için açık rızanızı verip vermediğinizi soruyoruz. Bu çerezlerin kullanımına izin verdiğiniz takdirde, kişisel verileriniz, veri sahibinin açık rızasının bulunması hukuki sebebine dayalı olarak işlenmektedir.

Haklarınız ve tercihleriniz

Çerezlerin işlenmesine uygulanabilir olması koşuluyla, kişisel verilerinize ilişkin erişim, düzeltme, silme, kısıtlama, itiraz etme, rızanın geri alınması veya taşınabilirlik konusundaki haklarınızı kullanmak, Veri Koruma Yetkilimiz (VKG) ile iletişime geçmek ya da Huawei’in kişisel verilerinizi işlemesine ilişkin herhangi bir şikayetiniz veya sorunuz olması durumunda lütfen talebinizi buraya iletin veya yazılı olarak aşağıdaki adrese gönderin:

Huawei Telekomünikasyon Dış Ticaret Ltd. Sti.

Saray Mahallesi Ahmet Tevfik Ileri Cad. Onur Ofis Park İş Merkezi Sit. A1 Blok Apt. No: 10 B / 1 Ümraniye

Istanbul, Türkiye

Ayrıca 10.03.2018 tarihli ve 30356 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 5. maddesinde belirtilen diğer yöntemleri de tercih edebilirsiniz. Kişisel verilerinizi işleyip işlemediğimizi, işliyor isek hangi amaçlara işlediğimizi, sizlere ilişkin hangi kişisel verileri işlediğimizi öğrenme ve kontrol etme, eksik veya yanlış işlenmiş kişisel veriniz bulunması durumunda düzeltilmesini, silinmesini veya imha edilmesini talep etme, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü taraflar ile ilgili bilgi talep etme haklarınız bulunmaktadır. 6698 sayılı Kanun kapsamında haklarınızla ilgili detaylı bilgi için 6698 sayılı Kanun madde 11’i inceleyebilirsiniz. 

Ayrıca yerel kişisel veri koruma otoritesine şikayette bulunma hakkınız da vardır. Veri koruma otoritelerinin bir listesini ve iletişim bilgilerini burada bulabilirsiniz.